Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Új >>> Ép testben ép lélek

Mindig is nagy állatbarát voltam. A legelső befogadó emlékem elég halvány, de emlékszem rá. Még csak totyogós voltam, szüleim a nyitott kapunál beszélgettek egy ismerősükkel. A következő, amit észrevettek, hogy egy kiskutyussal totyogtam be az udvarra. Ő volt az első, Cézár. Őt nagyon sok kutyus és cica követett, akit hazavittem, vagy akinek gazdit kerestem.

 

Emlékszem, egyszer töri dolgozatra kellett volna tanulnom, de a sulinál összeszedtem a nagy hóban egy kutyust. Megígértem neki, hogyha hazakísér, akkor keresek neki családot. Nagyon hideg volt, de ő végig játékosan ugrándozott mellettem, és élvezte, hogy végre van valaki, aki jószándékkal közeledik felé. Elvittem a dokihoz. Itt szegénykém leült és elborult. Végre melegben volt, nem tudom mióta nem aludhatott. Itt biztonságban érezhette magát, és szunyókált kicsit. Este fél 9-ig jártam a környéket, mire családot találtam neki. De megérte. Nem tudtam volna azzal a tudattal lenni, hogy otthagytam sorsára egy szegény kutyust a nagy hóban...

 

A célom az, hogy ezt megelőzzük. Ha egy kicsit másképp állunk a kutyához, valószínüleg nem fog annyi az utcákra kerülni.

 

Főleg most érzem nagyon nagy szükségét annak, hogy segítsünk a Menhelynek, mivel karácsony környékén kirabolták őket! Sosem hittem volna, és nem is tudom felfogni, hogy vannak olyanok, akik képesek egy állatmenhelyet kirabolni... A kutyakajától kezdve az utolsó gázpalackig mindent elvittek! Gondolom nem is kell említenem, hogy ezeknek a pótlása mennyire ki tud meríteni egy menhely kasszát. Ezért most a sorsuk nagyban függ attól, mennyire segítőkészek az emberek. Ez a megye egyedüli állatmenhelye.

 

Úgy vélem, nincsenek véletlenek. Belefutottam valamelyik nap egy álláshirdetésbe, aminek ez volt a címe:

 

FŐÁLLÁSÚ ANGYAL KERESTETIK

 

Na mondom mi a szösz...  Nagyon örültem, hogy van még ilyen a mai világban, hogy egy cég így kiáll és segít a jóügy érdekében. Gyorsan össze is szedtem magam, hogy kész legyek a feladatra, mert érzem, hogy ez az az esély, amire vártam, amivel én is jobbá tehetem a világot. Össze is állt a fejemben, amit oly sok éven keresztül tervezgettem. Ez az oldal is e célból jött létre, ezt a célt szolgálja.

 

Az  "Együtt Az Állatokért" Állatvédő Közhasznú Egyesület-tel karöltve szeretnék segíteni az állatokton, mégpedig a következő módon:

 

 • Felelősség felvállalás tanítása már a kisiskolásoknak is:
  Nagyon sok mindent el kezdenek tanulni a gyerekek az iskolában. KépEgyéb oktatásokon is résztvesznek, mind drogprevenció, tűzvédelem, stb. Miért pont ennek kellene kimaradnia? Úgy gondolom, hogy egy "road-showt" szerveznék a környékbeli  iskolákban a kisállat tartásról. Ezt a gyerekek is biztosan élveznék, főleg ha egy jól idomított kutyus is velemtart Lili személyében.
  Itt bemutatnánk a gyerekeknek, hogy mennyivel egyszerűbb egy kutyával bánni, ha 1-2 Kép alapfeladatot ismer. Úgy vélem, sokkal kevesebb utcára került, vagy engedetlen kutya lenne, ha könnyebben kezelhetőek lennének. Ehhez természetesen segítséget nyújtanánk, hogy hogyan is kell mindezt megtanítani.
  Ezen kívül beszélnénk arról, hogy egy kutyáról, macskáról, kisállatról gondoskodni kell, megmutatva, hogy mennyire szórakoztató is tud lenni egy sétáltatás, játék, etetés, stb.
   

 

 

 

 • Ingyenes "work-shop"-ok:
  Az
  alapfeladatok tanítását fontos lenne a felnőtteknek is elsajátítani. Sok ember szeretné tudni, hogy hogyan lehet a kutyájából egy jól idomított kutya, aki szót fogad, de nem mindenkinek van pénze arra, hogy kutyakiképzőbe vigye kedvencét. Ennek segítésére hoznánk létre "work-shop"-okat, amit havi rendszerességgel tartanánk meg. Bárki jöhetne, aki szeretné megtanulni, hogyan kerülhet közelebb kedvencéhez, hogyan lehet egy olyan kutyája, aki mellé be mer hívni barátokat, mert nem kell attól tartania, hogy összeugrálja őket.
  Idő közben kaptam egy felajánlást egy állatorvostól: A "work-shop"-okhoz ő úgy tenne hozzá, hogy szakemberként egy-egy témáról tart előadást, amely információkra minden állatgazdinak és -barátnak szüksége lehet! 
    

 

 • Menhelyes kutyák alapképzése:
  Az a véleményem, hogy sokkal több kutya kerülne szerető családba a menhelyről, ha már az alap idomításon túl lenne. Az emberek tudnák, hogy egy jól nevelt kutya kerülne a házukba, aki szót is fogad.
   

 

 • Reklámkampány:
  Szerencsére sok tapasztalatom van ezen a téren. Úgy gondolom, hogy elengedhetetlen egy (ingyenes) PR kampány a menhelynek, hogy az emberek tudjanak róla, kerüljön be minél jobban a köztudatba cikkeken, egyéb fórumokon keresztül.
    

 

 • Részvétel városi rendezvényeken:
  Ebben is van már tapasztalatom, és tudom, mennyit számít egy városi rendezvényen való megjelenés. Ez is azt segítené, hogy minél jobban bekerüljön a menhely a köztudatba, embereket csalogasson ki, vagy szponzorokat vonzzon be.
    

 

 • Támogatók, szponzorok gyűjtése:
  Tudom, hogy adományok gyűjtésével nem lehet problémát megoldani, azt megelőzéssel lehet orvosolni. Emellett elengedhetetlen, hogy a közben felmerülő költségekhez szponzort, támogatókat találjunk. A legkülönfélébbekre gondolok itt. Valaki azzal tudhat segíteni, hogy ételt hoz, valaki azzal, hogy hirdeti ezt a programot. Már kaptam felajánlást a projectem sikeressége esetére nagyon kedvezményes orvosi ellátással kapcsolatban is. 

 

 • Ivartalanítás támogatása:
  A kóbor állatok számának csökkentéséhez nagyon fontos tényező a megfelelő ivartalanítás. Az emberekkel meg kell ismertetni, hogy ettől nem lesz kevesebb az állata, nem lesz lelkibeteg, sőt, nyugodtabban tudja élni az életét a zavaró hormonok nélkül. Amelyik kutyát nem tenyésztésre szánják, azt ajánlatos pont emiatt ivartalanítani. Ehhez már most találtam támogatókat, de még rengeteg lehetőség van benne.

 

 • Szemléletváltás:
  Nagyon fontos, hogy ezek mind egy szemléletváltást sugalljanak az emberek felé: ha kutyát szeretnének, ne egyből törzskönyvezettet nézzenek, ami úgyis gazdára talál hamar. Jöjjenek ki a menhelyre, ahol aranyosabbnál aranyosabb kölykök, kamaszok, és felnőtt kutyák várják, hogy végre nekik is legyen családjuk! 
  Emellett elengedhetetlen az embereknek tudniuk, hogy egy keverék kuytus sokkal immuninsabb, ellenálóbb, mint egy fajtiszta társa. Ennek következtében az orvosi ellátási költségei is jelentősen alacsonyabbak.
   

 

Ha tetszik a célom, kérlek segíts egy nagyon egyszerű módon:

 1. Ha még nem rendelkezel facebook oldallal, hoz létre egy sajátot (www.facebook.com - magyarra állítható)!
 2. A Vodafone Felelősségvállalás Facebook-os oldalán kattints legfelül a Like / Tetszik gombra!
 3. Ezek után még egy Like / Tetszik gombot nyomj meg, csak ezúttal a nevem és honlapcímem mellett (Szabó Szilvia) az üzenőfalon! 
 4. Ha nagyon kedves szeretnél lenni, írj egy kommentet is hozzá, hogy miért tetszik a célom Neked!
 5. Ha még ezen is túlszárnyal kedvességed, kérlek oszd meg ismerőseiddel is ezt! 

 

 

Lekötelezel ezzel engem és a sok kis állatkát is!

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

klassz =)

(Péter, 2010.05.20 20:13)

Jó az oldal, és remélem sikerül a terved megvalósítása! Itt az idő, hogy mindenki tegyen egy kicsit a környezetében lévőkért. Mert mindenki felelős a az őt körülvevő ember/állat-ért!
=)

Peti

ötletes

(Versánszky Tímea, 2010.05.20 16:02)

Szia!

Szerintem ötletes az oldal és tetszik, hogy valaki végre komolyan gondolja azt amit csinál! ( főleg ha ezzel segít másokon ) Esetleg el tudom intézni az egyik iskolában történő bemutatót, ha ténylegesen akarjátok.

Timi

tetszik

(Tarr Gabriella, 2010.05.20 15:23)

Szia!

Ötletesnek találom az oldaladat. Szívesen segítek, csak mondd miben lehet titeket támogatni. :-)

Debreceni vagyok. :-)

Gabi